Desery Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu (najlepiej zrobić to dzień wcześniej). Gdy ostygnie rozlać ją po równo do 5 szklanek lub pucharków.
Truskawki podzielić na cząstki i wrzucić do każdej szklanki po kilka sztuk.
Na wierzch układamy biszkopty (można je pokruszyć i posypać po galaretce z owocami). Szklanki owinąć w folię aluminiową i włożyc na noc do lodówki.
Kolejnym krokiem jest przygotowanie budyniu. Gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy ostygnie przekładamy po równo do każdej szklanki z galaretką. Ponownie wkładamy do lodówki, a w międzyczasie ubijamy śmietankę z łyżką cukru (jeśli używamy kremówki)
Bitą śmietanę nakładamy na warstwę budyniu, wierzch dekorujemy owocami lub kolorowymi cukierkami. Do czasu podania deser przechowywać w lodówce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

angel58 15 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
świetny deser,dzięki:))) Oczywiście ode mnie piątka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

patusia5 15 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Biszkopty najlepiej kłaść na lekko ścinającą się galaretkę, wtedy dobrze nasiąkają i robią się mięciutkie. Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 15 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Efektowne! Biszkopty wkładamy do zastygniętej galaretki czy do jeszcze płynnej?0 Kto głosował? | Odpowiedz