Do góry

Desery Przepis na:

deser z bitą śmietaną

deser z bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1858

Dodano:

Odsłon: 550

Oprócz ciasteczek w serduszka przygotowałam również na walentynki pyszne deser z bitej śmietany i galaretki malinowej. Taki deser jest bardzo łatwy i szybki w wykonaniu a w lampkach do wina wygląda bardzo elegancko. Już nie mogę się doczekać kiedy będą mogła go wreszcie zjeść :)

Składniki

  • 500 ml śmietanki kremówki
  • czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie )
  • 200 ml przegotowane ciepłej wody
  • 1 laska wanilii
  • 1 ananas
  • 3 duże łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 galaretka malinowa
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jak przygotować deser w lampkach

    Żelatynę energicznie mieszamy z 50 ml wody aż znikną grudki. Z galaretką robimy to samo z tym że mieszamy ją z 150 ml wody.
    Śmietankę ubijamy , dodajemy cukier puder oraz ziarenka z wanilii. Ubitą śmietanę dzielimy na pół.
    Do jednej części dolewamy chłodną galaretkę a do drugiej chłodną żelatynę. Mieszamy do połączenia się składników. Napełniamy lampki najpierw czerwoną masą a później białą.
    Z ananasa wycinamy nożem serca i ozdabiamy deser.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Atlantyda 26 lutego 2016 Po co dodawać przepis skoro nie można zobaczyć jak wygląda? a szkoda brzmi apetycznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń