Do góry

Desery Przepis na:

Deser z curry (triffle)

Deser z curry (triffle)

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 89

Dodano:

Odsłon: 38

Zmodyfikowana wersja angielskiego deseru z nutą curry.

Składniki

  • chudy twaróg - 500 g
  • miód - 50 g
  • śmietanka 30% - 100 g
  • mango - 1 szt.
  • pomarańcze - 2 szt.
  • banany - 2 szt.
  • maliny - kilka sztuk
  • herbatniki kokosowe - 125 g
  • curry - 1/2 łyżeczki
  • kardamon - 1 łyżeczka
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Deser z curry (triffle)

Przygotowanie

  1. Twaróg i miód mieszamy. Dodajemy curry i kardamon. Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy.

  2. Mango obieramy i kroimy w kostkę. Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki. Banany obieramy i kroimy w plasterki.

  3. Połowę herbatników układamy w miseczkach lub pucharkach a na nich połowę owoców i masy twarogowej. Pozostałe składniki układamy warstwami.

  4. Wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem dekorujemy malinami oraz bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń