Do góry

Desery Przepis na:

Domowe leczo

Domowe leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10032

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Domowe leczo"

Składniki

  • po 2 cukinie
  • czerwone i zielone papryki
  • marchewki
  • po 3 cebule i pomidory
  • 500 g kiełbasy
  • mały koncentrat pomidorowy
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • olej
  • mąka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czas przygotowania 40 minut Cena porcji ok. 2,80 zł

  2. Cukinię i papryki kroję w kostkę, a marchewkę w talarki. Pomidory sparzam, obieram ze skórki i rozdrabniam. Warzywa wrzucam do garnka, zalewam szklanką wody i duszę do miękkości. Cebulę siekam, podrumieniam na patelni i dodaję do gotujących się warzyw.

  3. Kiełbasę kroję na talarki i obsmażam na oleju z każdej strony. Gdy warzywa są miękkie, wrzucam kiełbasę, dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam do smaku pieprzem, solą, vegetą i bazylią.

  4. W słoiczku roztrzepuję 2 łyżki mąki z 1/4 szklanki zimnej wody. Wlewam do lecza i gotuję przez chwilę. Podaję z ryżem lub makaronem.

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń