Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 360
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 418
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 360
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 418
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 750
Składniki
Czas przygotowania 40 minut Cena porcji ok. 2,80 zł
Cukinię i papryki kroję w kostkę, a marchewkę w talarki. Pomidory sparzam, obieram ze skórki i rozdrabniam. Warzywa wrzucam do garnka, zalewam szklanką wody i duszę do miękkości. Cebulę siekam, podrumieniam na patelni i dodaję do gotujących się warzyw.
Kiełbasę kroję na talarki i obsmażam na oleju z każdej strony. Gdy warzywa są miękkie, wrzucam kiełbasę, dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam do smaku pieprzem, solą, vegetą i bazylią.
W słoiczku roztrzepuję 2 łyżki mąki z 1/4 szklanki zimnej wody. Wlewam do lecza i gotuję przez chwilę. Podaję z ryżem lub makaronem.Źródło: Rewia