Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Donaty z kolorowym lukrem i posypką"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 167
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 115
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9239
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 167
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 115
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9239
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem na kogel mogel. Łyżeczkę cukru oraz odrobinę mleka dodaj do drożdży i rozpuść je. Wszystkie umieść w misce i wymieszaj. Przełóż ciasto na blat i wyrabiaj. Znów włóż do miski na godzinę, aby wyrosło.
Wyrośnięte ciasto podziel na części. Każdą rozwałkuj i wytnij w niej szklanką kółka, a kieliszkiem dziurki. Oponki odstaw na 40 minut do wyrośnięcia.
Partiami smaż je z obydwu stron na głębokim oleju rozgrzanym do temperatury 180°C, aż będą rumiane. l Białko ubij z cukrem pudrem, ewentualnie rozrzedź wodą. Lukier podziel na trzy części. Do każdej dodaj odrobinę barwnika.
Udekoruj oponki według uznania kolorowym lukrem i posypką.Źródło: Na żywo