Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drobiowy pasztet z suszonymi morelami"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7988
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7988
Składniki
Czas przygotowania: 270 minut. 1 porcja: 395 kcal. Cena porcji: 1,85 zł
Obydwa rodzaje mięsa, obraną marchewkę i pietruszkę włóż do garnka. Dodaj listek laurowy, ziele, szczyptę soli i pieprzu. Zalej małą ilością wody. Gotuj do miękkości. Cebule obierz, pokrój, zeszklij na oleju, dodaj wątróbki. Smaż kilka minut.
Mięso przepuść trzy razy przez maszynkę razem z warzywami oraz wątróbkami z cebulą. Do masy dodaj jajka i śmietanę. Przypraw ją imbirem, gałką, solą, pieprzem i sosem sojowym. Dobrze wymieszaj.
2. Połowę masy rozsmaruj na spodzie formy wyłożonej pergaminem. Morele grubo pokrój, rozłóż na masie i przykryj resztą pasztetu. Wierzch wygładź.
Pasztet wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st., piecz ok. 70 minut. Gotowy pasztet dobrze wystudź. Udekoruj.Źródło: Tina