Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z minimalną ilością cukru ( można go pominąć) naturalnie słodkie dzięki owocom, Idealna propozycja do szkolnej lunchówki
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 426
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 285
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 752
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 165
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 50
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 426
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 285
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 752
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 165
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 50
Składniki
Jabłko obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Połowę jabłka przełożyć do miski (resztę odłożyć na bok) i dodać mąkę, drożdże, mleko i jajko i wymieszać. Wyrabiać ciasto ręcznie przez ok 7-10 minut. Ciasto odłożyć na 30 minut w ciepłe miejsce.
Pozostałą cześć jabłka wymieszać z cynamonem. Suszone owoce drobno posiekać. Jabłko, masło i owoce wymieszać na jednolitą masę ( można też razem rozdrobnić w robocie kuchennym)
Ciasto rozwałkować na długi prostokąt. Nadzienie równomiernie rozprowadzić na cieście i zwinąć w wałek. Wałek pociąć w kawałki (tak żeby powstało 12 równych części). Formę do muffinek wysmarować tłuszczem (masło albo olej) i przłożyć kawałki ciasta. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Ciasto pozostawić na godzinę, aż wyrośnie, następnie posmarować wierzch mlekiem i pospać orzechami. Piec ok 15 minut.