Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżówki śliwkowo-pomarańczowe"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Składniki
<strong>Przepis przysłała Iwona Cieplik z Milicza</strong>
Ciasto: mleko podgrzej, dodaj drożdże, 3 łyżki mąki i łyżkę cukru, wymieszaj. Masło stop, ostudź. Mąkę przesiej, dodaj cukier, kandyzowaną skórkę, jajko i rozczyn, połącz. Wlej masło, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Kruszonka: mąkę, masło, cukier i mielone migdały utrzyj. Kruszonkę schłodź.
Czekoladę stop w kąpieli wodnej, wymieszaj z migdałami. Śliwki przekrój na pół. W miejsce pestki wlej czekoladę. Ciasto rozciągnij, wytnij krążki. Ułóż śliwki, zlep, formując bułeczki. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp kruszonką. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz około 30 min w temp. 170°C.Źródło: Chwila dla Ciebie