Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżowo-maślane pierniczki z cynamonem"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 171
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 171
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Składniki
Drożdże rozpuść w ciepłym mleku. Odstaw na 10 minut. Mąkę przesiej z cukrem pudrem, dodaj sodę, cynamon i przyprawę do piernika. Miód i miękkie masło mieszając rozpuść, wlej do mąki. Wbij jajko, wlej drożdże. Wyrób jednolite ciasto.
Rozwałkuj na grubość pół cm, foremkami wytnij dowolne kształty. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C, piecz 8-10 minut. Ostudź, polukruj.Źródło: Chwila dla Ciebie