Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowy rulon"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Drożdże utrzyj razem z 1 dag cukru, 2 łyżkami mąki i 50 ml wody. Gdy zaczyn wyrośnie, połącz go z resztą mąki i cukru (5 dag odłóż), jajkami, startą marchwią, rozpuszczonym masłem, 50 ml wody i szczyptą soli. Zagnieć ciasto.
Mleko zagotuj z resztą cukru i siekanymi orzechami. Ostudź, dodaj twaróg i cukier waniliowy. Wyrośnięte ciasto ciasto rozwałkuj na 2 placki, posmaruj nadzieniem, zwiń rolady. Piecz 35 min w 180 st.
Czas ok. 70 min; porcja – 280 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety