Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszona kapusta z karkówką"
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Kapustę dość grubo poszatkuj. W garnku stop połowę masła, zeszklij na nim posiekaną cebulę, dodaj kapustę, wymieszaj. Po 5 min podlej wodą i duś, aż zmięknie (jeśli trzeba, uzupełniaj wodę). Do miękkiej kapusty dodaj pokrojony koperek, dopraw solą, pieprzem, podduś. Na koniec dodaj zasmażkę z reszty masła i mąki (rozgrzej je na patelni, oprósz mąką).
Mięso oprósz solą i pieprzem. Następnie na patelni na rozgrzanym oleju przesmaż rozbite kotlety z obu stron na złoto. Przełóż je do rondla, lekko podlej wodą, włóż listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego i duś do miękkości (możesz użyć gotowej esencji do duszonych mięs). Przygotowane mięso podaj z duszoną kapustą.Źródło: Świat kobiety