Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Duszone warzywa z fetą"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 228
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 687
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 228
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 687
Składniki
Soczewicę opłucz. Cebulę poszatkuj, czosnek pokrój w plasterki, a paprykę w kostkę.
Podsmaż na rozgrzanym maśle.
Następnie dodaj drobno pokrojoną papryczkę chili (albo chili w proszku) i przecier pomidorowy. Gotuj kilka minut, po czym dołóż pomidory wraz z sokiem z puszki, socze wicę oraz dynię pokrojoną w kostkę. Dosyp listki laurowe, sól, pieprz.
Po około 20 minutach dorzuć 2 gałązki tymianku.
Całość dokładnie wy- mieszaj i podawaj na świeżych listkach szpinaku. Danie posyp pokruszonym serem feta.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 250Źródło: Super TV