Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dwukolorowe omleciki z bitą śmietaną i kiwi"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Jaja zmiksuj z cukrem do białości. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodawaj do jajek, mieszając. Odlej 3 łyżki ciasta do miseczki, połącz z kakao.
Na blaszkę wyłożoną papierem wylewaj jasne ciasto, formując koła o średnicy ok. 15 cm. Ciemnym ciastem zrób na kołach esy-floresy. Piecz ok. 7 min w temp. 180 °C. Gotowe podważ łopatką i wygnij na szklance.
Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder. Omleciki smaruj dżemem, układaj na nim kiwi i szprycą wyciśnij śmietanę.
czas przygotowania 30 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,90 zł
<strong>Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie