Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dynia faszerowana kaszą"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 32
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 285
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 32
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 285
Składniki
ok. 60 minut • Porcja 160 kcal • Koszt porcji ok. 3,80 zł • Przepis dla 4 osób
Dynie umyj, osusz, zetnij czapeczki. Łyżką wydrąż pestki i włókna. Tak przygotowane dynie blanszuj kilka minut w posolonym wrzątku. Wyjmij i osusz.
Kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Bekon pokrój w kostkę i lekko podsmaż na oleju. Wyjmij go z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż na dużym ogniu pokrojony w półplasterki por.
Kaszę wymieszaj z bekonem, porem i namoczonymi wcześniej rodzynkami lub posiekanymi śliwkami. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i solą (delikatnie, bo bekon jest słony). Wymieszaj farsz z roz trzepanym jajkiem.
Napełnij farszem dynie, ustaw je na natłuszczonej blasze, przykryj czapeczkami, skrop olejem. Zapiekaj w 190°C ok. 30 min.Źródło: Kobieta i życie