Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ekspresowe andruty"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
20 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12 porcji
Jeden andrut układam na tacy. Smaruję go połową masy kajmakowej i przykrywam drugim waflem. Ten z kolei smaruję połową powideł.
Resztę składników przekładam na zmianę, aż do ich wyczerpania się. Andrut przykrywam deską do krojenia i obciążam czymś ciężkim, np. grubą książką.
<strong>Magdalena Imielińska z Kóz</strong>Źródło: Kobieta i życie