Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziecinnie prosty przepis na szybkie ciasto bez pieczenia. Uda się każdemu. Wystarczy odrobina czasu i tylko 3 składniki. Przekonajcie się, jakie to proste!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Składniki
Herbatników powinno nam wystarczyć na ułożenie 4 warstw.
Środek małej, prostokątnej blaszki wyścielamy przeźroczystą folią spożywczą. Następnie na spód wykładamy pierwszą warstwę herbatników.
Otwieramy puszkę masy krówkowej. 1/4 kasy wykładamy na pierwszą warstwę herbatników i rozsmarowujemy na całej powierzchni.
Przykrywamy ją kolejną warstwą herbatników. Ponownie rozsmarowujemy 1/4 kremu. Proces ten powtarzamy. Na koniec ciasto przykrywamy ostatnią warstwą herbatników.
Czekoladę łamiemy w kostki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gorącą, rozpuszczoną czekoladę przelewamy na wierzch ciasta. Rozsmarowujemy po całej powierzchni.
Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy herbatniki nieco zmiękną.