Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki bez glutenu i białego cukru? To naprawdę możliwe! Przetestujcie przepis na pierniczki Ani Lewandowskiej, a przekonacie się, że te świąteczne ciasteczka mogą być nie tylko pyszne, ale również bardzo zdrowe.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 112
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 388
Polecam.
Odsłon: 456
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 112
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 388
Polecam.
Odsłon: 456
Składniki
Masło utrzyj z jajkami do momentu uzyskania jednolitej masy. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, a następnie zagnieć szybko ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i odstaw do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie możesz je rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinaj pierniczki. Ostrożnie przenieś je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie piecz w temperaturze 170 stopni przez ok. 15 minut. Gotowe pierniczki możesz udekorować wedle własnego uznania np. orzechami, lukrem lub suszonymi owocami.