Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Energetyczne kulki"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Śliwki oraz daktyle włóż do miski, zalej wrzącą wodą (bakalie muszą być zakryte) i odstaw na ok. 10 min. Po tym czasie osącz na sicie a następ- nie zmiksuj blenderem na gładki mus.
Orzechy oraz czekoladę po- siekaj. Płatki owsiane wsyp na suchą, rozgrzaną teflonową patelnię. Mie szając, podgrzewaj kilka minut, aż się lekko przyrumienią. Do musu śliwkowo-daktylowego dodaj płatki owsiane, wiórki kokosowe, posiekane orzechy, czekoladę oraz miód.
Całość dokładnie wymieszaj łyżką (masa będzie dość gęsta i kleista). Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie kulki. Przełóż je na talerz i włóż do lodówki na minimum 60 min.
Rada: Kulki można obtoczyć w wiórkach kokosowych, ziarnach sezamu, kakao lub zmielonych migdałach. Przechowuj je w lodów ce, zamknięte w plastikowym po jemniku do 7 dni.Źródło: Świat i Ludzie