Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 52
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 52
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Do przesianej mąki dodaj proszek, wymieszaj. Jajka z cukrem (17 dag) utrzyj mikserem na puszystą masę. Wciąż miksując wlej olej. Następnie stopniowo dosypuj suche na przemian z mlekiem (175 ml). Ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao oraz 1 łyżkę mleka, zmiksuj. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej jasne ciasto a następnie ciemne. Piecz 25-30 minut w temperaturze 180°C. 2. Zagotuj 350 ml mleka.
Do pozostałego mleka dodaj proszek budyniowy oraz cukier, wymieszaj. Wlej do wrzącego mleka, mieszając gotuj aż zgęstnieje. Masło utrzyj mikserem na puch i stopniowo dodawaj wystudzony budyń. 3. Umyte truskawki rozłóż na cieście i wyłóż masę budyniową. Wstaw do lodówki. Do podgrzanej śmietanki dodaj połamaną czekoladę i mieszaj aż się rozpuści. Wierzch ciasta udekoruj polewą, widelcem zrób falisty wzorek.
60 minut. Porcja: 350 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie