Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fantazja serowo-wiśniowa"
Polecam.
Odsłon: 66
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Polecam.
Odsłon: 66
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Składniki
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Następnie dodaj żółtka, mąkę i kakao, zmiksuj. Ciasto przelej do formy. Piecz 30 min w temperaturze 180°C.
W rondelku rozpuść masło i czekoladę. Herbatniki zmiażdż wałkiem na drobne kawałki. Przełóż do miski, dodaj przestudzoną masę z rondelka, wymieszaj. Masą wylep spód formy (tej, w której piekł się biszkopt), wstaw do lodówki.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku, przestudź. Czekolady (każdą z osobna) roztop w kąpieli wodnej. Śmietankę ubij. Do twarogu dodaj cukier i żelatynę, utrzyj mikserem. Do 3 masy serowej dodaj rozpuszczoną białą czekoladę oraz 3 ubitej śmietanki, wymieszaj. Do pozostałej masy dodaj ciemną czekoladę i pozostałą śmietankę, wymieszaj.
Na ciasteczkowy spód wykładaj naprzemiennie jasną i ciemną masę serową. Całość przykryj biszkoptem. Na wierzchu rozłóż wiśnie i zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut. Porcja: 440 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie