Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasola z morelami i schabem"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 16
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 16
Składniki
Fasolę namocz we wrzątku i odstaw na godzinę. Schab oczyść, natrzyj roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Odstaw na godzinę do marynowania. Następnie obsmaż mięso i piecz przez godzinę w nagrzanym do 200°C piekarniku.
Fasolkę ugotuj do miękkości. Morele pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Zeszklij ją na oleju. Dodaj śliwki i po chwili ugotowaną fasolę. Dopraw. Gotową fasolkę podawaj z plastrami upieczonego schabu.Źródło: Takie jest życie