Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka po bretońsku"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3290
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3290
Składniki
Fasolę namocz poprzedniego dnia w ciepłej wodzie. Następnie odlej wodę, zalej świeżą i gotuj do miękkości z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim (ok. 45 min).
Wędlinę pokrój i przesmaż na oleju. Dodaj do ugotowanej fasoli. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju, także dodaj do fasoli. Na koniec dołóż pomidory, majeranek, posiekany czosnek, dopraw.
Na patelni rozpuścić masło, dodaj mąkę, mieszając, zrób jasną zasmażkę. Dodaj do fasoli, aby ją zagęścić i mieszając, gotuj jeszcze ok. 15 min. Danie jest najlepsze po paru godzinach. Dobrze smakuje z pieczywem.Źródło: Świat kobiety