Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolka szparagowa z kalafiorem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Kalafior i fasolkę oczyść, umyj. Kalafior podziel na różyczki, a strączki fasolki potnij na kawałki. Marchewki obierz, pokrój w plasterki. Warzywa gotuj 15 minut w wodzie z dodatkiem vegety oraz soli.
Ugotowane na półtwardo jarzyny odcedź, osącz. Przełóż na dużą patelnię z rozgrzanym masłem. Smaż ok. 5 minut. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Pomidorki umyj, pokrój na połówki. Wymieszaj z jarzynką. Udekoruj bazylią. Podawaj np. do pieczonego mięsa.Źródło: Naj