Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka w mleku i w śmietanie"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Fasolkę umyj, namocz na noc. Rano odlej wodę, fasolkę przepłucz, osącz, zalej mlekiem. Przykryj i gotuj na bardzo małym ogniu do miękkości (ok. 80 min).
Marchewki obierz, umyj, całe zalej osoloną wodą i ugotuj tak, aby były twardawe. Ostudź, zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Miękką fasolkę osącz, przełóż do garnka. Dodaj masło, starte marchewki, śmietanę, kminek i sól do smaku. Duś na wolnym ogniu przez kilka minut. Posyp natką.
<strong>Najdelikatniejsza, jaką znam. Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie