Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka z boczkiem"
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 338
Polecam.
Odsłon: 66
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 338
Polecam.
Odsłon: 66
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, odcedź i ostudź. Następnie obierz je ze skóry i pokrój w kosteczkę.
Na suchej patelni usmaż boczek pocięty w cienkie paski. Gdy będzie chrupiący, przełóż go do miski.
Do powstałego tłuszczu dolej odrobinę oleju i usmaż ziemniaki. Dorzuć je do boczku. Dodaj posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie, przestudź, a następnie potnij na kawałki. Pomidory sparz, część pokrój w kostkę, resztę – w plastry. Dołóż warzywa do sałatki.
Dopraw całość solą, pieprzem i oregano. Wierzch polej przestudzonym tłuszczem z patelni.
Magdalena Tabaczyk z KępicŹródło: Super TV