Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolowy kociołek"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 84
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 218
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 270
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 429
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 84
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 218
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 270
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 429
Składniki
Fasolę zalewam wodą i od- stawiam na całą noc. Rano zalewam świeżą wodą, tak by fasola pływała, dodaję liść laurowy, ziele i gotuję ok. 40 min.
Pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek smażę na oleju. Dodaję pokrojoną kiełbasę, boczek, pieczarki oraz paprykę i cukinię, całość duszę ok. 6-7 minut.
Przekładam do garnka z fasolą, dodaję koncentrat, doprawiam ziołami, solą i pieprzem, gotuję do miękkości. Robię zawiesinę z mąki i kilku łyżek wody, zagęszczam potrawę i gotuję 2-3 minuty. Podaję posypaną np. szczypiorem.
65 min + 12 h • Porcja 182 kcal • Koszt porcji 2,70 zł • Przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie