Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana cebula"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 42
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 139
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 404
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 454
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 42
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 139
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 404
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 454
Składniki
Cebule obierz, gotuj 5 minut. Wyjmij, wystudź. Do wody wrzuć ryż, ugotuj na półmiękko, pod koniec gotowania dodaj kilka kropli koncentratu buraczanego. Z cebul odetnij 1/3, wydrąż środki, pokrój je w kostkę, podsmaż na oleju. Boczek pokrój na paski.
Ryż wymieszaj z podsmażoną cebulą i boczkiem. Farszem nadziewaj cebule. Układaj w naczyniu wysmarowanym olejem. Wierzch każdej cebuli przykryj odciętym czubkiem, podlej bulionem, zapiekaj 30 minut w 180°C.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień