Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana cukinia po gospodarsku z potrawką"
...ale pyszny.
Odsłon: 670
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 603
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 330
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 125
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5106
...ale pyszny.
Odsłon: 670
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 603
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 330
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 125
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5106
Składniki
Filet opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć mięso. Smaż je 5 minut. Posyp solą oraz pieprzem. Cebulę obierz, paprykę oraz pieczarki oczyść. Przygotowane potnij na kawałeczki.
Na patelni rozgrzej kolejną łyżkę oleju. Wrzuć grzyby oraz warzywa. Smaż 2-3 minuty. Dolej 100 ml bulionu i śmietanę. Zagotuj.
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Wlej do składników na patelni. Gotuj 5 minut. Dołóż podsmażone mięso. Tymianek opłucz, osusz, posiekaj. Cukinie przekrój wzdłuż, wydrąż, odrzuć pestki, miąższ pokrój w kosteczkę. Podsmaż go na łyżce oleju.
Cukinię wymieszaj z potrawką z indyka. Farsz nałóż do cukinowych łupinek. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu. Posyp parmezanem. Podlej pozostałym bulionem. Piecz 35 minut w temp. 175 st.Źródło: Tina