Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana omletowa rolada z zieloną fasolką"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22616
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 401
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 218
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 168
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22616
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 401
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 218
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 168
Składniki
Fasolkę szparagową oczyść, odkrój końcówki i pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź i ostudź.
W tym czasie ubij jajka z mlekiem i posól. Na patelni rozgrzej małą ilość oleju i z masy jajecznej usmaż 4 omlety. Następnie zdejmuj je z patelni na kawałki folii aluminiowej i ostudź.
Na każdy omlet połóż 2 plastry szynki z ugotowaną fasolką szparagową. Dopraw pieprzem, posyp parmezanem i startym serem.
Każdy omlet zwiń za pomocą folii aluminiowej w rulonik i odłóż. Poukładaj je na blasze i zapiekaj w nagrzanym piekarniku w 175° C przez około 5 minut. Po zapieczeniu zdejmij folię aluminiową, pokrój omlety w plastry i podawaj.Źródło: Na żywo