Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowane dynie"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 173
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1769
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 173
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1769
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Składniki
Ugotuj kaszę na sypko w osolonej wodzie. Dynie umyj, przekrój wzdłuż i usuń nasiona.
Na oleju podduś pokrojoną w krążki cebulę, dodaj posiekany czosnek, kurkumę i ostrą paprykę. Po 3 minutach dołóż kurki i smaż, aż się zarumienią. Dodaj kaszę, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj.
Połówki dyni uzupełnij nadzieniem i wstaw do żaroodpornego naczynia. Podlej wodą (ok. 2 cm) i piecz w 200oC przez 20-25 minut. Udekoruj świeżymi ziołami, np. bazylią.Źródło: Takie jest życie