Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane malinowe pomidory"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Składniki
Marchew i czosnek obierz, pokrój w drobną kostkę. Umyj, oczyść i pokrój ukośnie plasterki dymki.
Rozgrzej olej, podsmaż marchewki (ok. 5 minut). Dodaj dymkę i czosnek, podsmaż krótko. Wlej 250 ml wody, dodaj łyżeczkę curry, sól do smaku i doprowadź do wrzenia. Wymieszaj z kuskusem i pozostaw do spęcznienia.
Z pomidorów zetnij wierzch i ostrożnie wydrąż. Wypełnij kuskusem z warzywami, przykryj wierzchami i umieść w naczyniu do zapiekania. Posyp odrobiną soli morskiej. Wlej 250 ml bulionu. Piecz w nagrzanym piekarniku (175 st. C) 10-15 minut.
Stop tłuszcz. 200 ml bulionu wymieszaj z mąką i wciąż mieszając wlewaj do tłuszczu. Dodaj mleko, gotuj 5 minut. Zblenduj z bazylią. Zapieczone pomidory podawaj z sosem bazyliowym.
Czas przygotowania: 40 minut 220 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień