Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowane papryki z pieczarkami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 365
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 365
Składniki
GDOBRY POMYSŁ Lubisz mięsne dania? Do farszu możesz dodać np. wędzonego kurczaka.
SKŁADNIKI:
Papryki umyj i osusz. Następnie przekrój je na 1/3 wysokości i usuń z nich nasiona (odcięte „czapeczki” pozostaw).
Pieczarki oczyść, pokrój je w dość drobną kostkę. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła zeszklij cebulę, dodaj do niej pokrojone pieczarki. Całość obsmaż do odparowania wody, po czym dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Farsz przestudź, wymieszaj ze startym żółtym serem. Nadzieniem napełnij papryki posmarowane olejem, nakryj „czapeczkami” i opiecz je (na grillu, patelni grillowej lub w piekarniku). Podaj udekorowane bazylią.Źródło: Świat kobiety