Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane pomidory"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Pomidory umyć. Czubki odciąć, odłożyć. Część miąższu wydrążyć łyżką (delikatnie, by nie uszkodzić skóry), posiekać. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
Do cebuli dodać mielone mięso, posiekany miąższ i pomidory z puszki wraz z zalewą, koncentrat, przyprawy, zioła i cukier dla złagodzenia kwasu. Smażyć do wyparowania płynu.
Wydrążone pomidory napełnić farszem, przykryć odciętymi czubkami, umieścić w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Zapiekać ok. 15-20 minut (zależnie od wielkości pomidorów ) w 170oC.
Przed nałożeniem czubków możesz posypać pomidory startym żółtym serem. W wersji wegetariańskiej mięso zastąp soczewicą z puszki.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium