Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowane pomidory"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 60
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 60
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Składniki
Umyj pomidory i odetnij ostrym nożem górną część. Łyżeczką usuń ostrożnie miąższ z pestkami. Oprósz odrobiną soli wydrążone pomidory i ułóż je na ręczniku papierowym odciętym brzegiem do dołu (na 30 minut).
Osącz z zalewy owoce morza, drobno posiekaj. Wymieszaj z majonezem i posiekanym szczypiorkiem. Przypraw do smaku sosem tabasco.
Napełnij pomidory farszem. Posyp po wierzchu odrobiną szczypiorku. Przykryj odkrojonymi „kapeluszami”.
Rada: Jeżeli twoi goście wolą bardziej tradycyjne potrawy, możesz wypełnić pomidory sałatką jarzynową z majonezem lub drobno pokrojonymi smażonymi pieczarkami wymieszanymi z natką pietruszki.Źródło: Olivia