Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowany łosoś"
Kopytka ziemniaczane to jedno z tych klasycznych dań, które cieszą się popula...
Odsłon: 353
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 471
Kopytka ziemniaczane to jedno z tych klasycznych dań, które cieszą się popula...
Odsłon: 353
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 471
Składniki
czas ok. 50 min; porcja – 390 kcal, cena 5,50 zł
Filet z łososia umyj i osusz. Mięso po stronie bez skóry natnij tak, aby po nafaszerowaniu można było zwinąć roladę.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż posiekany drobno czosnek i szalotki. Dodaj oczyszczone i pokrojone na kawałki krewetki, posiekaną papryczkę chili bez pestek oraz starty imbir. przesmaż.
Zdejmij patelnię z ognia. Dodaj pokrojony w drobną kostkę ziemniak, wlej kremówkę. Całość dokładnie wymieszaj. Poczekaj, aż farsz ostygnie. Następnie dodaj kilka posiekanych listków kolendry oraz orzeszki piniowe.
Filet ułóż skórą w dół na większym prostokącie folii aluminiowej. Obłóż go farszem i przełóż tak, aby krawędzie się połączyły. Za pomocą folii aluminiowej mocno zwiń rybę, formując roladę. Ułóż ją na blasze.
Piecz ok. 20 minut w 180 st. Upieczonego łososia odłóż jeszcze na 10 minut, a dopiero potem go poporcjuj. Podawaj, np. z kuskusem.Źródło: Świat kobiety