Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1091
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 204
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1091
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 204
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym i koniakiem na jednolitą masę. Dodaj śmietanę oraz przesianą mąkę ze szczyptą soli. Wyrób gładkie ciasto, następnie przez mniej więcej 15 minut wybijaj je drewnianym wałkiem, aż ukażą się pęcherzyki powietrza.
Przygotowane ciasto podziel na porcje. Każdą rozwałkuj jak najcieniej, podsypując jak najmniejszą ilością mąki. Placki pokrój na paski o długości 15 cm.
Każdy pasek lekko skręć. W garnku rozgrzej smalec lub olej. Partiami wkładaj ciastka. Smaż je na złoty kolor z obu stron. Wyjmij, osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Ułóż je na talerzu, formując stos. Lukier stop. Polej nim faworkowe paseczki.Źródło: Tina