Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32597
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 69
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 96
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32597
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 69
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 96
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Śliwki umyj, przekrój na pół, usuń pestkę i pokrój w ósemki. Żółtka oddziel od białek. Wymieszaj je z ricottą, cukrem, cukrem waniliowym, skórką cytrynową oraz mąką ziemniaczaną.
Do białek dodaj szczyptę soli i ubij je na sztywno. Następnie delikatnie wmieszaj tę pianę do masy z żółtek.
Na koniec delikatnie wmieszaj cząstki śliwek. Ciasto rozlej do małych foremek na babeczki (kokilek) wysmarowanych masłem.
Piecz przez 30 minut. Po tym czasie wyjmij je z pieca, posyp cukrem pudrem i podawaj jeszcze ciepłe.
Czas przygotowania: 65 minut. Poziom: średniŹródło: TV14