Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Florentynki"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8428
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8428
Składniki
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodaj tłuszcz, cukier puder i waniliowy. Zagnieć gładkie ciasto i schłodź w lodówce. Posiekaj drobno kandyzowane owoce.
W rondelku zagotuj śmietanę z miodem, masłem i cukrem. Dodaj migdały i posiekane owoce. Masę odstaw do schłodzenia. Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia na kształt prostokąta i przełóż na blachę wyłożoną drugim kawałkiem papieru do pieczenia, a górny papier z ciasta zdejmij.
Posmaruj ciasto migdałową masą i piecz 30 min w 180 st. C. Wystudzone ciasto pokrój w romby. Brzegi poszczególnych kawałków maczaj w polewie czekoladowej i odstaw do zaschnięcia.
Czas: 90 min | Koszt: do 25 zł | Poziom: łatwy | ok. 80 sztuk, 300 kcal/sztukaŹródło: Tele Tydzień