Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuska rozeta waniliowa z morelami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 41
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 109
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 41
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 109
Składniki
.Ciasto francuskie rozmroź. Płat ciasta złóż na pół. Rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką na owalny placek. Tortownicę wyłóż pergaminem. Spód i brzeg formy wylep plackiem. Ciasto gęsto ponakłuwaj widelcem.
Śmietanę utrzyj z cukrem, jajkami i proszkiem budyniowym. Masę wylej na spód. Morele pokrój na połówki, wyjmij pestki, potnij na cząstki. Ułóż je na masie śmietanowej.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz 40 minut. Przed podaniem posyp płatkami migdałowymi.
na 10 porcji, czas przygotowania - 35 min.Źródło: Naj