Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta jest słodka, lekko orzechowa, migdałowa. Sama w sobie może być mdła, ale w połączeniu z serem jest genialna. Myślę, że jeśli ktoś lubi takie orzechowe smaki to powinien jej spróbować. W rogalikach dobrze uzupełnia się ze smakiem twarożku. Królową zawijania rogali nie jestem, więc wychodzą wątpliwie estetycznie jeśli skupiać się na ich "rogalikowatości", ale rekompensują swój wygląd smakiem.
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 250
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 250
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 20
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 200C. Zmieszać ser biały, śmietanę i cukier na gładką masę. Rozwałkowane ciasto francuskie pociąć w trójkąty. Każdy trójkąt posmarować pastą kasztanową i nałożyć porcję nadzienia z sera. Zwinąć w rogalik. Piec przez 15-20 minut w zależności od wielkości rogalików, aż do momentu gdy ciasto zacznie robić się złote.