Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Frittata z cukinią"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Kurczaka i cukinię pokrój drobno, wymieszaj z przyprawami i drobno poszatkowanym czosnkiem. Odstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie piecz 15 minut pod przykryciem w 180 st. C. 4 Oddziel żółtka od białek. Białko ubij na sztywną pianę, a żółtko utrzyj i połącz z pianą. Dodaj kurczaka z cukinią i wymieszaj. 4 Na patelni rozpuść masło. Wlej wymieszane i smaż na małym ogniu. Gdy spód będzie ścięty, delikatnie złóż go na pół i smaż jeszcze minutę. 4 Omlet podawaj udekorowany bazylią, kiełkami i rozmarynem.n
Warzywa pokrój w bardzo drobną kostkę i przełóż do miski. Dodaj pokruszony twaróg, zioła, przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Całe jajka rozkłóć z białkiem i dodaj do warzyw. Wszystko ponownie wymieszaj i wlej do wysmarowa nego masłem naczynia do zapiekania.
Piecz w temperaturze 180 st. C do momentu, aż masa jajeczna całkowicie się zetnie.Źródło: Tele Tydzień