Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Frittata z pomidorami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
Pomidory zalej wrzątkiem i po chwili zdejmij skórkę. Pokrój je w kostkę, dopraw solą oraz pieprzem i polej oliwą. Roztrzepane jajka połącz z mlekiem i startą mozzarellą. Wlej masę na patelnię, poczekaj, aż się lekko zetnie, po czym dodaj pomidory, rozgniecione ząbki czosnku oraz posiekany szczypiorek.
Na wierchu rozłóż plastry salami i posyp startym parmezanem. Wstaw patelnię do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Frittata będzie gotowa już po 5 minutach.
<strong>Przepis nadesłała: Barbara Tracz</strong>Źródło: Kurier TV