Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frykas paprykowo-śmietanowy"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 454
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 454
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Chili rozetnij, oczyść z pesteczek i bardzo drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij cebulę z czosnkiem i chili (nie smaż ich zbyt długo, by warzywa nie zrobiły się gorzkie). dobrze wystudź. Natkę pietruszki opłusz, osusz. Listki poodrywaj od gałązek, posiekaj.
Mięso mielone wymieszaj z cebulą, czosnkiem oraz chili, dodaj posiekaną natkę, musztardę i koncentrat pomidorowy. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą. Masę przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz mieloną papryką i dobrze wyrób.
Papryki opłucz, osusz. Każdą rozetnij wzdłuż na pół, usuń środki z pestkami. Przygotowane tak łódeczki napełnij masą mięsną i ułóż jedną obok drugiej w naczyniu żaroodpornym.
Śmietanę wymieszaj z bulionem oraz startym serem. Sosem polej faszerowane łódeczki. Piecz ok. 45 min w 180 st.Źródło: Tina