Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka z brzoskwiń z kremem"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 329
Polecam.
Odsłon: 783
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36361
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 447
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 329
Polecam.
Odsłon: 783
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36361
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 447
Składniki
Jedną brzoskwinię odłożyć do dekoracji, resztę sparzyć we wrzątku i obrać ze skórki. Jeden owoc pokroić w kosteczkę, resztę zmiksować na puree.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wymieszać z brzoskwiniami – puree i pokrojonymi. Do pucharków wlać połowę musu brzoskwiniowego i wstawić do lodówki, aby stężał.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fixem, kilka łyżek odłożyć do dekoracji. Resztę połączyć delikatnie z serem, amaretto i makiem, wyłożyć do pucharków, przykryć zastygającą galaretką. Po schłodzeniu udekorować pozostałą bitą śmietaną i odłożoną brzoskwinią.
ok. 80 minut.Źródło: Twoje Imperium