Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Galaretka z groszkiem w kształcie jajek"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36028
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 169
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 304
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 366
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36028
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 169
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 304
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 366
Składniki
Jajka sparz. Rozbij łyżeczką spód (czyli szerszą część) i wylej surowe jajka. Skorupki umyj, ponownie przelej wrzątkiem i odłóż.
W gorącym bulionie rozpuść żelatynę. Odstaw do ostygnięcia, po czym wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
Wydmuszki umieść w wytłoczce na jajka. Napełnij je do 2/3 wysokości pokrojoną w drobną kostkę szynką, odlanym z zalewy groszkiem i ugotowaną, pociętą w półplasterki marchewką.
Zalej całość zimnym bulionem i wstaw do lodówki na noc do stężenia.
Następnego dnia obierz galaretkowe jajka i rozłóż je na półmisku.Źródło: Kurier TV