Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Galaretkowiec"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 455
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32638
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 119
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 455
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32638
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 119
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno, dodając żółtka i cukier. Ubijając, dodawaj olej, mąkę, ocet, proszek do pieczenia i skórkę z pomarańczy. Ciasto wylej na blaszkę (o boku 24 cm). Piecz 30 minut w 180°C. Ostudź, przekrój na dwa blaty.
Masa: sok zagotuj. Wsyp galaretki, rozpuść, ostudź. Przełóż biszkopty.
Pomarańcze obierz, podziel na cząstki, usuń błonki. Ułóż na cieście. Galaretki rozpuść w 600 ml wrzącej wody. Ostudź. Gdy stężeją, polej ciasto. Schłodź.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie