Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące. Lubiana chyba przez wszystkich. Ja preferuję gofry z owocami, ale pyszne są również z cukrem pudrem lub bitą śmietaną.
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 59
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11608
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 59
Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości od...
Odsłon: 11608
Składniki
Oddzieliłem żółtka od białek. Z białek (z odrobiną soli) ubiłem pianę.
W innym naczyniu wymieszałem żółtka z cukrem, a następnie dodałem olej, wodę i zmiksowałem.
Następnie dodałem wymieszane ze sobą: mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Całość zmiksowałem.
Pianę z białek dodałem do całości i delikatnie wymieszałem ręcznie. Z podanych produktów wyszło 10 gofrów.
Wszelkie owoce doskonale pasują do naleśników. Poniżej link do przepisu na delikatne ciasto naleśnikowe: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-nalesniki-z-borowkami,1922783,wini77.html
Przepisy Desery
Desery
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Desery
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Desery
Wielkanocna tarta czekoladowo ciasteczkowa
Desery
babka maślana z sokiem z limonki
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 15
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Wielkanocna baba drożdżowa w smaku wyjątkowa, bo z sokiem z pomarańczy i świe...
Odsłon: 111