Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki bez mięsa"
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 369
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 261
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 259
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 246
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 79
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 369
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 261
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 259
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 246
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 79
Składniki
Zdejmij z kapusty wierzchnie liście, wytnij głąb, włóż do wrzątku. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem, aż liście zmiękną.
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie w/g wskazówek na opakowaniu, osącz. Marchew i seler obierz, zetrzyj na grube wiórki, wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem. Podsmaż na maśle. Dopraw lubczykiem i sosem sojowym. Dodaj kaszę, wymieszaj.
Zdejmij pojedynczo liście z główki kapusty. W każdy zawiń po porcji farszu. Gołąbki obsmaż na oleju, przełóż do garnka, podlej bulionem, dopraw kminkiem i ew. solą. Duś ok. 25 minut.
Sos: paprykę zetrzyj na tarce, wymieszaj z pozostałymi składnikami. Podawaj do gołąbków.Źródło: Naj