Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z kapusty pekińskiej"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 119
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 580
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 119
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 580
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu (ok. 20 minut). Z liści kapusty zetnij twarde nerwy. Liście krótko obgotuj w posolonej wodzie. Wyjmij, lekko przestudź. Natkę opłucz, osusz,oderwij listki od gałązek i posiekaj je. Dodaj do ryżu, wymieszaj. Dołóż serek. Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Liście przykryj szynką i farszem. Zwiń je, formując gołąbki, obwiąż nitką. Potem zrumień na rozgrzanym oleju. Podlej bulionem i duś pod przykryciem 10 minut. Wyjmij, trzymaj w cieple.
Na patelnię włóż rozgniecione pomidory z puszki. Gotuj, aż wyparuje większość płynu. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Podawaj do gołąbków.Źródło: Naj