Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki z kaszą i ziemniakami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Wytnij głąb, obgotuj oczyszczoną kapustę. Odsącz, obierz liście i ostudź. Zetrzyj obrane ziemniaki. Pokrojoną cebulę zrumień na oleju, gorącą wlej z tłuszczem do ziemniaków. Zmiel ugotowaną kaszę, namoczoną kajzerkę razem z kilkoma liśćmi kapusty. Dodaj ziemniaki.
Farsz przypraw, na każdy liść nałóż trochę farszu, zwiń w gołąbek. Na dnie garnka ułóż kilka liści, ułóż gołąbki, podlej wodą lub bulionem. Wypiekaj w piekarniku godzinę.Źródło: Dobry Tydzień